Екшън в Карлово: Полицаи преследват час каруца с боклук

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общински инспектори в Карлово заловиха каруца със строителни отпадъци, докато превозвачът търси място, където да изсипе товара. Преследването на нарушителя продължи повече от час.

То започнало от момента, в който мъжът с превозното средство потеглил от „обекта“ към края на града. В акцията се включиха и полицаи, беше истинска гонка, разказаха очевидци.

В крайна сметка собственикът на каруцата бе глобен, а това е един от случаите, когато инспекторите успяват да заловят на място нарушителите. Мъжът бил нает от местен жител, който правил ремонт у дома си.

Стопанинът съборил стара бетонна мивка и, за да се отърве от строителните отпадъци, наел каруца, като заръчал на мъжа с коня да стовари боклука където намери за добре.

Санкцията обаче отнесъл каруцарят, научи „Марица“. Междувременно бяха направени предписания на местни фирми за скоростно почистване на отпадъци, изхвърлени на нерегламентирани места.

Едната вече е разчистила терена, където и граждани са изсипвали кофи с боклуци.

Карлово повежда война със замърсяването с битови отпадъци на зелени площи, градинки и зоните около населените места, където това не е позволено. Администрацията ще бъде безкомпромисна, макар установяването на нарушителите много често да е непосилна задача, коментира заместник-кметът по екология в Карлово Стойо Карагенски. Причината за строгите мерки срещу нарушителите са зачестили случаи на недопустимо изхвърляне на керемиди, мазилка, вар, клони и други отпадъци в съдовете за смесен битов отпадък, както и в покрайнините на градовете и селата. Категорично няма да се правят компромиси и за изхвърлянето на строителни и растителни отпадъци в контейнерите тип „бобър” и кофите, тъй като това нанася материални щети на съдовете, съобщиха от общината. Според разпоредбите, ако гражданин извърши такова нарушение, ще му бъде съставен акт в размер от 100 до 5000 лева. Едноличните търговци и юридическите лица са заплашени със санкции от 700 до 50 000 лева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар