ЕК отговори на евродепутатите от ГЕРБ: Не коментираме вътрешнополитически събития

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия потвърди, че е получила изпратеното по-рано тази седмица писмо от българските евродепутати от ГЕРБ-СДС/ЕНП, в което бяха коментирани действия на служебното правителство.


Евродепутати от ГЕРБ с писмо до ЕК: Служебното правителство изчегъртва демокрацията

Ще отговорим, както винаги, своевременно и по подходящите канали, заяви по този повод говорителят на ЕК по въпросите на правосъдието Кристиан Виганд, цитиран от БТА.

Няма да коментираме вътрешнополитически събития, добави той. Говорителят допълни, че комисията следи внимателно всички събития в нашата страна, включително в рамките на годишните доклади за върховенството на закона в ЕС.

Евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев, Александър Йорданов и Асим Адемов изпратилиха писмо до всички свои колеги в Европейския парламент и до еврокомисари, за да ги запознаят със събитията у нас. В писмото се посочва, че “в страната има служебно правителство, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли. За съжаление, вместо това, служебното правителство действа като предизборен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които използват, за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти”. 

Допълва се, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е направил “заплашителни забележки” към своите опоненти и журналисти, в които е употребил думите “бивши хора” – израз, използван от комунистическия режим в България за обозначаване на противниците на комунистическата диктатура. Отбелязва се също назначението за началник на кабинета на служебния министър Рашков на (оттеглилата се днес – бел. ред.) Елена Фичерова. Отчита се също предприетата промяна в ръководството на ДАНС.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар