ЕК: Microsoft да обясни рисковете от интегрирането на AI в търсачката Bing

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия може да наложи глоба на Microsoft, ако американската корпорация не предостави адекватна информация за рисковете, произтичащи от генеративни инструменти, базирани на изкуствен интелект, в търсачката си Bing, предават Ройтерс и БТА.

Комисията заяви, че е разтревожена от разпространението на така наречените дълбоки фалшификати (дийпфейк) и автоматизирано манипулиране на услуги, които могат да подведат избирателите.

Тя посочи, че засилва действията си във връзка с правоприлагането по въпроса, тъй като не е получила отговор на искане за информация от Microsoft, изпратено на 14 март.

Ако крайният срок до 27 май не бъде спазен, комисията може да глоби търсачката Bing с до 1 процент от общите ѝ годишни приходи, както и с периодични санкции до 5 процента от средните дневни приходи.

Освен това ЕК може да глоби компанията, ако тя предостави невярна или подвеждаща информация.

От технологичните компании се изисква да направят повече, за да се справят с незаконното и вредно съдържание на своите онлайн платформи, съгласно Закона за цифровите услуги на Европейския съюз, който влезе в сила миналата година.

Програми, функциониращи чрез генеративен изкуствен интелект, са един от рисковете за целостта на изборния процес, идентифицирани от Комисията, и по-специално по отношение на предстоящите избори за Европейски парламент през юни.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар