Елена Йончева: Държавата изяжда българското село – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Още в понеделник Елена Йончева и народните представители от региона – Станислав Владимиров и Любомир Бонев ще изискат цялата документация по случая с въгледобива в Дивотино от Министерство на енергетиката”. Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на среща с жителите на село Дивотино.

Тя заяви, че ако Христо Ковачки е нарушил договора за концесия, ще се сезира прокуратурата  тя да бъде прекратена. “Трябва да се възстанови всичко, които е унищожено и хората да получат компенсация. Цветанов заяви, че вече ще имаме Цветанов плюс. Може би плюс още един апартамент, а на хората от Дивотино минус нивите, от които се изхранват. Това е паралелната държава на ГЕРБ Няма да оставим институциите, докато няма наказани и това нарушение не се прекрати”, категорична бе Нинова. Тя коментира, че концесията на Ковачки е изтекла и две години той разработва мините, без да има право на това. “По-късно концесията е подновeна със задна дата на името на друга фирма. Очевидно към нея се добавят земи, които не влизат в договора. Ето това е власт и бизнес срещу народ. В София е ГЕРБ и “Артекс”, тук е ГЕРБ и Ковачки. Това е моделът на десет години управление на Борисов”, категорична бе Корнелия  Нинова.

“Защо държавата вече трета година позволява да се рушат земеделски земи? Защо институциите не реагират? Чрез своето бездействие държавата позволява да се унищожават земеделски земи и изяжда българското село”, заяви водачът на листата на БСП за изборите за ЕП Елена Йончева.

Тя коментира, че случаят в Дивотино не е отделен, а част от процеса. “Не за първи път държавата и отделни политици покровителстват частни фирми в ущърб на интересите на хората и държавата. Такъв е случаят и със “златната поправка”, която позволи на една фирма да изгради 35 етажна сграда”, каза още Елена Йончева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар