Шайка

Елена Йончева свърши добра работа – плъховете изпълзяха

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Антон Тодоров, Спас Гърневски, Тома Биков и Цвета Караянчева – тези „остриета“ спасяват „честта“ на ГЕРБ и на Делян Добрев. Първите трима са плюли по ГЕРБ в предишни времена – днес се поправят. Още неизсъхнали сълзите по обветреното лице на партийния хасковски капитан и ето нов айсберг – войната с президента. Не било война, вика боцмана Цецо, същински „титанИК“. Война е, война е – надуват свирката от крайцера „Позитано“, по октомврийски активни, с патрондаши на гърдите.

Клинична психология. „Ако носиш маска достатъчно дълго, тя ще се превърне в лице“. Стивън Фрей, писател.
Елена Йончева дръпна шалтера (килимчето) на ГЕРБ и плъховете (местните мафиотски мрежи) се разтичаха озъбени и оголени. Ще й го признаете един ден. Плъховете плуват към потъващия кораб, докато пирата Борисов разказва как станал кум на прес-аташето си Севдалина Арнаудова. Лигите му течаха и заедно със сълзите на Делян, образуваха хубава есенна локва. Ако бе забележителен поне в още нещо, освен с това, което ясно се вижда, можеше да претендира за есента на патриарха… Но не е забележителен.

На сватбата на Ози Озбърн с любимата Шарън, рокаджията се напил като кирка, за настроение шмръкнал и няколко „пътечки“. Когато младоженците се запътили към запазения за тях апартамент в хотела, Ози паднал в коридора и заспал. Това пише великият музикант в своята автобиография. В края на историята допълва: Така пропуснах първата си брачна нощ… Добре, че бях я изконсумирал много преди това. Така Шарън запазва „честта“ си, която всъщност е загубила много преди това, още когато се залюбила с Ози. Същото стана и с „опазената“ чест на депутата от ГЕРБ Делян Добрев… А той е загубил девствеността си още като полегнал на политиката.

***
Корупцията върви с победата. ГЕРБ са силни, защото са корумпирани. А са корумпирани, защото действието се развива в България. В България, където съдебната система е в състояние на анестизия, а главният прокурор е част от триадата: Борисов, Цацаров. А управлява триадата, защото на власт е ГЕРБ.
Преди време известен бизнесмен нарече Борисов „стоножка“. Познавал го още от годините му в СИК, когато сегашният премиер попивал трепетно с пешкира потта от гърбовете на уморените от тениса и футбола босове. Тогава беше забавен като макак, но във властта се трансформира в стоножка – краде от стотици места и в същото време може да прежали един или няколко крака, без това да окаже влиение на процеса на присвояване. Стоножка. Не забравяйте това, когато пак ви пъхнат бюлетина в ръката.

***
„Остриета“ и „беквокали“… Напоследък ГЕРБ, БСП, Борисов, Цветанов, Нинова и президента Радев се замерят с тези думички като в игра на пейнтбол. Затова е редно да обясним. След като изследвали много видове животни Сара Броснан и Франс де Вал открили, че тези, които живеят в група, явно или прикрито изразяват протест, ако за изпълнението на една и съща задача получават по-малко възнаграждение от останалите им партньори. Приматологът Де Вал написва книгата „Политиката на шимпанзетата. Властта и секса при приматите“. В нея той описва как приматите възприемат лъжата като способ да разрешават конфликти и спорове в своя полза. По същество приматите са „инстинктивна машина“. Тя работи най-силно, когато става дума за власт над останалите примати в групата и осигуряване на партньор за секс. Франс де Вал открива обаче у приматите нещо, което отсъства у „остриетата“ и „беквокалите“ – морал. Де Вал получава и Шнобеловска премия (нещо като анти Нобелова награда за чудати и естравагантни научни експерименти) за откритието си, че шимпанзетата се разпознават не само по снимка, но и по аналните и половите части. Тук съвпадението е пълно. Как точно става разпознаването – можете и сами да си представите…
Дано „остриетата“ герберови знаят каква е ролята на презерватива…

Внимателно прочетете следващите имена: Мебиус, Юти Ра, Кумагава Мисоги, Лина Инверс и Уриел. Към тях прибавете това на Бойко Борисов. Ще се получи почти пълен списък на феномените, претендиращи, че могат да манипулират несъществуващото. Става дума за внушение, което ви кара да си представяте нереални неща, които манипулаторите могат да изменят. Четат лекции, изнасят открити уроци и получават за това пари. Борисов управлява мафиотизирана държава и получава за това много, много, много пари. Защото ни кара да халюцинираме. Въпросните хора твърдят, че могат да манипулират и действителността, като променят възприятието за нея. Променят дори нейната форма, детайли, отстраняват едни и прибавят други елементи. Играят си с пространството, както слънцето със сенките.

Разбира се, ако имат подходяща аудитория. Такава у нас винаги се намира. Да вземем за пример срещата на Борисов с журналисти в Евксиноград в сряда. Диалогът е опростен до неприличност. Плахи въпроси и самонадеяни отговори, пълни с манипулации и лъжи. Журналистите обаче записват. Какво? – не е ясно. Колко полезно би било някои от тях да попаднат в лабораторията на Франс де Вал. Но и тази на Борисов си я бива. Той каканиже, описвайки фантазиите на болния си мозък, а те го гледат в очакване на бонбон. Или банан. Ние с Радев сме първи цигулки, – казва той. Те записват. Дъщеря ми не мога да я пратя някъде, защото ако е държавна работа ще рекат…, а ако е частна фирма, тоя фирма си отива… Те записват. И през ум не им минава с какъв цинизъм ги залива… Вкарва и дъщеря си в манипулацията.

***
Един от фундаменталните, устойчивите и определящите признаци на властта в България е всеобхватната корупция. Тя черпи енергия от кадрите на партиите, в случая от ГЕРБ. Локомотивът на тази политическа сила влачи страната по пътя на разпада и ще завърши в пропастта.
Вижте как се държат представителите на управляващите по телевизора. Дори присъствието им там е плод на корупция. Те защитават Делян Добрев до шизофреничност. Защото ако го „изпуснат“, изпускат и модела. Аргументът им е по комунистически прост: А вие защо биете негрите в Америка? Самият водач на бандата обяснява, какво означавала думата кум… Алеко, Щастливецо, добре че те уцелиха тогава в сърцето… Днес щеше да умреш от срам.
***
Патология на властта в най-висш стадий. Това е когато партията-ръководителка се превръща в затворен клан, който използва монополизма в структурите си, в законодателната (все по-често бутафорна) власт, употребявайки като сексуална кукла медиите с тяхната платена достъпност. Този модел отглежда конкретен тип корумпирана личност – партийния.

***
Типичният корупционер вече не е някакъв социален антигерой или тарикат, попаднал случайно или с връзки в клиниката на властта. Новото корумпе е заведено там за ръчичка, като преди това е отгледано в структурите, поливано, торено и подрязвано грижливо. Отделните структури на ГЕРБ са не просто канали за проникване на корумпирани във властта – централна и местна – а организатори и генератори на процеса. Нещо, което прокуратурата упорито не забелязва. Защото участва в перверзна връзка между властите. Не съм курва, а самата стабилност, обяснява тя на себе си.
Партийното корумпе е арогантно, агресивно и със самочувствие. То пълни своите джобове, но и джобовете и банковите сметки на тези над него по веригата.

Шимон Перес казва: Когато корупцията се превърне в професия, а партийните активисти станат платени политици, неприятностите чукат на вратата. На една еврейка и паднало портмонето, докато вървяла по улицата. Мъж, който бил зад нея, го вдигнал и й го върнал. Жената поблагодарила сърдечно. Мъжът обаче продължил след нея и само след секунди успял да открадне същото портмоне. Хора, които видели, случващото се попитали учудено: – Моше, защо и върна партмонето, а след това го открадна? Крадецът отвърнал: -Разбирате ли, връщането на паднала ценна вещ е мицва. Когато имам възможност да извърша мицва, го правя с радост. А кражбите са ми професия. Старая се едното да не пречи на другото.

Едното да не пречи на другото… Българският управленски вариант е: Крадем, но проповядваме морал и законност. Увеличаваме ви пенсийките, драги пенсионери, но ще откраднем няколко стотин милиона. Ще помагаме на военната промишшлеост, но преди това ще откраднем и съсипем няколко завода. Събаряме банка, но се грижим за финансовата стабилност. Мицва тук означава замазване, ПР, лицемерие, фалш. Ще се борим с корупцията, но ще си останем най-корумпираните. Неприятностите разбиха вратата и вече тарашат къщата ни.
***
Валери Симеонов се намеси. Защити Делян. После призна, че има политически назначения. Газира се като вкиснато вино, когато му задават въпроси за партньорите му от ВМРО и Атака. След това заплаши, че който вади корупцията – клати държавата. Той препоръчва да мълчим. Корупция в името на мира и стабилността. Вие разбирате ли го? Валери Симеонов – императорът на тишината. Корумпираната тишина. Глупава била темата. Глупави кампании за глупави хора. И всички клакьорски медии, които помагат на тези… Умният Валери Симеонов! А щом са толкова кадърни тия от „дрийм тийм“-овете на партиите, що не се пробват на свободния пазар, ами все на държавното виме налитат?! Борисов ако има сетива, трябва да подава оставка веднага и да минава в нелегалност. Иначе ГЕРБ ще го убие. Онази история с Брут не е измислена – истинска е.
Д-р Димитър Попкутуев

Източник: Frognews


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар