Елена Йончева: Хората се държат в подчинение чрез страха – за работата, за хляба. На тях трябва да им се даде кураж, да разберат, че това положение не е нормално!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Елена Йончева:

– Хората се държат в подчинение чрез страха – за работата, за хляба.

На тях трябва да им се даде кураж, да разберат, че това положение не е нормално.

Да не се страхуват да говорят, да протестират. Имам усещането, че управляващите искат да сплашат всеки, който даже се опита да повдигне въпроса за някакви корупционни схеми.


– В доклада на Държавния департамент на САЩ за България от 2017 г. се казва, че: „Всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано…

Властите са неспособни или не желаят да започнат разследване. Сериозни твърдения за корупция са били проследени само след вътрешен или външен натиск.“

Работата на опозицията е да не мълчи и да оказва този вътрешен натиск– аргументирано и последователно. Но тя не може да изземе работата на прокуратурата.

– В ПОЛША ПРЕДИ ТРИ ДНИ СА ЗАДЪРЖАНИ 160 НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ, СКРИТИ В ДВА ТИРА. По информация от полските служби, с която разполагам, МИНАЛАТА СЕДМИЦА ТЕЗИ МИГРАНТИ СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ОГРАДАТА НА РАЙОНА НА МАЛКО ТЪРНОВО Групата е съставена от афганистанци и сирийци.

– Част от филма за ситуацията на границата, който заснех, тези дни беше показан от холандска телевизия. Тя излъчи репортаж за това, как се охранява българо-турската граница. Това, което силно учуди холандските журналисти, е защо никой от управляващите, както и от прокуратурата, не се заинтересува от информацията, която предостави във филма служител на гранична полиция.

А той обясни как е организиран трафика на бежанци, както и че разполага с информация за това, кой и как е замесен в този трафик – включително по високите етажи на властта. Ако наистина има воля да се разследва корупцията, този служител може да стане защитен свидетел, да бъде изслушан, разпитан. Също така в края на миналата година Би Би Си направи репортаж за българо-турската граница и в този материал те констатираха че „корупцията в България е заплаха за сигурността в ЕС. Пресичането на тази външна граница с ЕС не е просто лесно, то е често улеснено от българската гранична полиция“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар