Еленко Божков: Изборите ще бъдат честни, въпреки ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството взе свръхпечалбите на АЕЦ и ги дари на министерството на финансите

Изборите ще бъдат честни, въпреки сценариите срещу фирмата, осигуряваща машините за гласуване, близка до ГЕРБ. Опитаха се да компрометират машинното гласуване. Те отдавна се обявиха срещу машинното гласуване, което е надеждното препятствие срещу купуването на гласове. Това заяви енергийният експерт, кандидат за депутат и част от Инициативния комитет на Румен Радев Еленко Божков в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Желанието да се броят контролните разписки от машините само усложнява броенето на гласове след изборите. Надеждността на честността на вота дават ключовете за машините“, обясни той.

По енергийната тема, Божков заяви, че режим на тока е малко вероятно да има. Той обясни, че електроенергията е била на по-ниска цена по време на управлението на ГЕРБ, тъй като по време на пандемията и потреблението е било по-ниско. „Борисов трябва да направи строга забележка на тези, които го готвят по енергийната тема. Той бе силно неподготвен“, смята експертът.

„Правителството взе свръхпечалбите на АЕЦ и ги дари на МФ, което ги разпредели през търговците към небитовите потребители. Борисов предлага една по-усложнена процедура. Бизнесът обаче няма да може да се възползва от това облекчение в близките месеци, защото решението трябва да дойде от КЕВР. Това е едно некомпетентно предложение“, обясни Еленко Божков. „Няколко търговеца изнесоха веднага купената от тях електроенергия, вместо да трябва веднага да се въведе регулиран пазар за малките и битовите потребители поне за една година напред“, добави той.

„Ако се стигне до балотаж, неминуемо ще се стигне до дебат с основния конкурент на Румен Радев. Всичко, което трябва да се казва, той го е казал пред хората през тези 5 години. Основните членовете на ИК са и в щаба на Румен Радев и те добре определят неговата тактика – срещане с всички хора и продължаване на борбата срещу потъпкването на закона, задкулисието и мафията и защита на обикновените хора и братството на почтените“, каза още Божков.

„Всичко, което прави служебният кабинет се отразява на борбата със задкулисието и потъпкването на закона“, подчерта той.

По думите му ГЕРБ са разградили здравеопазването. Служебният кабинет бил заварил изключително тежка картина.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар