Еленко Божков: Не трябва да се пипа Чирен, освен за нагнетяване – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Еленко Божков: Не трябва да се пипа Чирен, освен за нагнетяване

Стоп кадър, Евроком

„Не е добро положението с газа. Трябва грамотно да са определи кои потребители ще бъдат лишени от доставка на природен газ. София и големите градове трябва да преминат на мазут за осигуряване на битовата гореща вода. Трябва да се запази възможност за детски градини, училища и болници да могат да бъдат осигурени. На второ място трябва да се мисли за промишлените потребители. Има такива, които потребяват природен газ като суровина. При тях е въпрос на оцеляване“.Това поясни пред БНР енергийният експерт Еленко Божков.


Той допълни, че при търсене на алтернативни доставки трябва да се търсят и такива, за да може да се нагнетяват допълнителни количества в Чирен.

„Има възможност да се възстановят доставките от „Газпром“, ако това крайно глупаво решение да не се плаща в специалната сметка се ревизира. Как неприятелски държави продължават да получават газ? И как Полша осигури отново доставки? Нещата не са толкова непротиворечиви колкото ги представя правителството“, допълни експертът в предаването „12+3“.

И предупреди: „Не трябва да се пипа Чирен освен за нагнетяване“.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар