Еленко Божков

Еленко Божков: Ревизирайте крайно глупавото решение да не се плаща за газа в специална сметка!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Не е добро положението с газа. Трябва грамотно да са определи кои потребители ще бъдат лишени от доставка на природен газ. София и големите градове трябва да преминат на мазут за осигуряване на битовата гореща вода. Трябва да се запази възможност за детски градини, училища и болници да могат да бъдат осигурени. На второ място трябва да се мисли за промишлените потребители. Има такива, които потребяват природен газ като суровина. При тях е въпрос на оцеляване“.

Това поясни пред БНР енергийният експерт Еленко Божков.

Той допълни, че при търсене на алтернативни доставки трябва да се търсят и такива, за да може да се нагнетяват допълнителни количества в Чирен.

„Има възможност да се възстановят доставките от „Газпром“, ако това крайно глупаво решение да не се плаща в специалната сметка (в „Газпромбанк“, която конвертира доларите в рубли, бел. ред.) се ревизира. Как неприятелски държави продължават да получават газ? И как Полша осигури отново доставки? Нещата не са толкова непротиворечиви колкото ги представя правителството“, допълни експертът в предаването „12+3“.

И предупреди: „Не трябва да се пипа Чирен, освен за нагнетяване“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар