Елеонора Митрофанова отиде на Шипка ден преди официалните тържества (снимки)

Елеонора Митрофанова отиде на Шипка ден преди официалните тържества (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова посети Паметника на свободата на връх Свети Никола ден преди официалните тържества за Националния празник на България – Трети март, съобщи на официалната си страница руското посолство. 

Снимки вижте тук >>>“По повод 145 години от окончанието на Руско-турската Освободителна война, в резултат на която България отново стана самостоятелна държава, Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, временно изпълняващият длъжност посланик на Република Беларус в България Никита Лешуков, сътрудници на посолствата на Русия и Беларус в България, деца от училището към Посолството се качиха на връх Шипка и положиха цветя на Паметника на свободата”, гласи съобщението във Facebook, придружено със снимки.


От името на посолството е положен венец, а децата са оставили червени карамфили.

“Шипка се превръща в символ на силата на духа, на бойното братство между руските войници и българските опълченци. Тук, на този връх, се решава изходът от войната. Тук след петвековното робство възкръсва независима България. Вечна памет на героите, с кръвта си платили свободата на българския народ, далеч от Родината си сложили своите кости, за да проправят път на днешните поколения”, пише още в поста на посолството на Русия.

И миналата година посланик Митрофанова не присъства на официалните чествания на Националния празник на България, а посети Паметника на свободата ден по-рано. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар