Елха във формата на електрически стълб изникна пред КЕВР (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украсена новогодишна елха, която е във формата на електрически стълб, е поставена пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Необичайното коледно дърво веднага привлече вниманието на минувачите по бул. „Дондуков“. То определено напомня на хората за скъпия ток за бизнеса, а и за предстоящото поскъпване за бита, на което в момента е наложен мораториум.

Още снимки вижте тук >>>

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди вчера на открито заседание предложението на „Булгаргаз“ от 10 декември за утвърждаване на цена за януари 2022 г., по която общественият доставчик да продава природен газ. До утвърждаване на цената не се стигна, а решението бе отложено за първия ден от новата година.

На 1 януари 2022 г. от 14 ч. на закрито заседание КЕВР ще се произнесе за утвърждаване на цената на природния газ за януари, след като сутринта на 1 януари получат от „Булгаргаз“ актуално заявление за цената на газа.


Снимка: Булфото

КЕВР предложи преди дни нов скок в цената на природния газ. А предложението е 117 лева за мегаватчас от месец януари. Това е увеличение с малко над 14%.

„Очакваме едно не малко повишение на цената на природния газ по причини, които са изцяло извън страната и извън възможността на органите в България да влияят на тази цена“, отбеляза шефът на КЕВР Иван Иванов и като причина посочи повишението на цената на европейските пазари.

Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов пък заяви, че „Булгаргаз“ ще продължава да продава природен газ на по-ниски цени спрямо действащите в Европа.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар