Ел Салвадор пред „Съдния ден“. Съди накуп 900 мафиотски босове

Ел Салвадор пред „Съдния ден“. Съди накуп 900 мафиотски босове

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„В Ел Салвадор ще се проведат масови съдебни процеси срещу 900 бандити. От началото на обявеното от президента на страната Наиб Букеле извънредно положение преди 16 месеца до сега са били арестувани повече от 70 000 души, а всеки момент правителството ще премине към организиране на масови съдебни процеси срещу 900 гангстери с едно и също обвинение и по едно и също време, пише Rua.gr.

Масовите арести по време на извънредното положение на президента Букеле са довели до драстично намаляване на броя на убийствата в латиноамериканската страна.

Според лондонския вестник Daily Star президентът на Ел Салвадор Наиб Букеле наскоро е открил нов „мегазатвор“ за 40 000 затворници като част от плана си за борба с уличните банди в страната.

Новият затвор е наречен „Център за задържане на терористи“. Той има 8 сгради, всяка от които разполага с 32 камери. Охраната се състои от повече от 1000 служители, 600 военни и 250 полицаи.

При пълно запълване на капацитета си затворът ще бъде най-големият в света по брой затворници.

Към този момент в Салвадор има между 70 000 и 100 000 затворници, което прави страната лидер в света по брой затворници на 100 000 души население.

Ел Салвадор е малка държава в Централна Америка с население от над 6,5 милиона души. В продължение на много години той се сблъсква с високи нива на престъпност. Броят на убийствата в страната е един от най-високите в света. В Ел Салвадор се извършват повече от 2000 убийства годишно – на 100 000 жители се падат повече от 29 убийства.

Източник: Rua


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар