ЕМА: Ползите от употребата на AstraZeneca надвишават рисковете – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ползите от употребата на AstraZeneca надвишават рисковете, Европейската агенция по лекарствата (EMA) е “твърдо убедена”, заяви във вторник Емер Кук, изпълнителен директор на EMA. Експертите ще предприемат “много строг анализ” и ще направят препоръка в четвъртък, добави тя.

С нарастването на случаите на коронавирус на много места, правителствата се сблъскаха с най-мрачните дилеми: да използват ваксина, за да спасяват животи или да преустановят употребата на AstraZeneca заради съобщения за опасни кръвни съсиреци.

Швеция беше последната, която се присъедини към нарастващата група от държави от Европейския съюз, избирайки предпазливостта пред скоростта, въпреки че ръководителят на Европейската агенция по лекарствата заяви, че ЕМА е “твърдо убедена”, че ползите от употреба на AstraZeneca надвишават рисковете, че хиляди хора в ЕС развиват тромбози всяка година по различни причини и че няма съобщения за повишени кръвни съсиреци в клиничните проучвания на ваксината AstraZeneca. И все пак експертите ще предприемат “много строг анализ” и ще направят препоръка, посочи тя

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар