Ембаргото на ЕС върху газ от Русия е невъзможно, то ще навреди на самия ЕС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това заяви австрийският канцлер Карл Нехамер

 

„Ситуацията около Украйна показва, че санкциите срещу Руската федерация не действат толкова бързо, колкото се очакваше в ЕС“, оплака се канцлерът.

По-рано съобщихме: 26 хиляди загинали: Австрия не покани Русия на деня в памет на освобождението от нацизма

Официални представители на Руската федерация не бяха поканени на деня за памет по повод освобождението на Австрия от нацизма

26 000 са загиналите съветски войни от Червената армия на СССР при освобождението на източна Австрия и Виена от нацизма, бел. ред.

26 хиляди загинали: Австрия не покани Русия на деня в памет на освобождението от нацизма

Австрийското външно министерство уведоми, че на 8 май не се планира участието на руски дипломати в мероприятията в памет на освобождението на Австрия от нацизма и края на Втората световна война, заяви руският посланик в Австрия Дмитрий Любински.

„Получена е официална нота от австрийското външно министерство с уведомление, че на 8 май участието на официален представител на Руската федерация в мероприятията на канцеларията на федералния канцлер в памет на освобождението на Австрия от националсоциализма и краят на Втората световна война в Европа не е предвидено“, каза Любински, чието изявление е публикувано в социалните мрежи на посолството.

По думите му в същото време австрийското външно министерство уверява посолството, че по време на церемонията ще бъде отдадена подобаващо почит към паметта на «хилядите» загинали съветски войници.

Отбелязва се, че неразбирането на „значението на ужасните уроци от историята на Втората световна война и техните последствия отново се превръща в дълбок проблем в двустранните отношения“.

„При настоящите условия посолството и всички руски представителства в Австрия ще продължат пълноценното изпълнение на собствената си програма от мемориални мемориални“, добави посланикът на Русия.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар