Емили Тротинетката даде обещание пред съда и излиза на свобода срещу парична гаранция – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, излиза на свобода срещу 1500 лева гаранция. Това реши Районният съд в Пловдив, който разгледа искането на Йорданов за промяна на мярката за неотклонение.

Трансджендърът се намира в ареста от 5 април, след като с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца заснеха клип, в който държат момче със специални потребности вързано на каишка като куче и му подхвърлят различни предмети. Тримата са обвинени в хулиганство на публично място. На делото пред втората инстанция Емили Тротинетката плачеше и обясни на съда, че е направила два опита за самоубийство.“Даниел не се чувства добре. Представила съм медицинска документация, която показва, че състоянието му не позволява да пребивава в ареста”, заяви адвокатката на Емили Анелия Райчева пред съдебната зала. Като довод защо клиентът ѝ трябва да бъде освободен тя посочи и чистото съдебно минало.


“Съжалявам, чувствам се виновна, промених се в ареста. Повече няма да се снимам в клипове и да припарвам до такива хора. Решила съм да запиша да уча Икономика с география в университета във Варна. Не съм престъпница. Никога не съм правила на никого лошо, аз не съм такава”, каза Емили пред магистратите. Добави, че си е взела поука и помоли да бъде освободена.

“В ареста не се чувствам добре, постоянно депресии, мисля за самоубийство. Ако нямаше хора, които ме чакат навън, можеше да не съм сред вас”, посочи тя.

Прокурорът Веско Ириков счете молбата за неоснователна. Според него за единият месец, през който Тротинетката беше задържана, не са събрани доказателства, които да разколебават мотивите за определянето на най-тежка мярка.

“Относно представените аргументи за психичното състояние на Йорданов, намирам същите за ирелевантни. Особеностите на половото самоопределяне на Йорданов нямат нищо общо с престъплението, за което е обвинен”, обясни прокурор Ириков.

След като изслуша страните, съдия Васил Тасев прецени, че няма реална опасност Емили да се укрие или да извърши ново престъпление и определи размера на гаранцията. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Фото: стоп кадър

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар