Емил Кошлуков и Венелин Петков сред 8-те кандидати за директор на БНТ

Емил Кошлуков и Венелин Петков сред 8-те кандидати за директор на БНТ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българската национална телевизия, съобщиха от Съвета за електронни медии.

Концепции са подали общо 8 кандидати (по реда на приемане): спортните журналисти Сашо Диков, Сашо Йовков и Василена Матакева, Ирина Величкова, настоящият шеф на телевизията Емил Кошлуков, бившият директор на „Новини, актуалните предавания и спорт“ в bTV Венелин Петков, Красимир Ангелов и преподавателката във Факултета по журналистика Светлана Божилова.Крайният срок за подаване на кандидатурите в Съвета за електронни медии изтече в 17 часа днес.


До 23 юни ще стане ясно кои от тях ще преминат до следващия етап – изслушване.

Изборът ще бъде на 29 юни, тъй като мандатът на сегашния генерален директор на БНТ Емил Кошлуков изтича в началото на юли. Той зае временно поста генерален директор на националната телевизия през април 2019 г., след като Константин Каменаров беше принуден да напусне заради влязла в сила условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

В началото на юли с.г. Съветът за електронни медии го избра за постоянен ръководител за срок от 3 години, като го предпочете пред Сашо Йовков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Явор Симов и Никола Тодоров. Йовков все пак получи два гласа, докато останалите – нито един.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар