Продължаваме промяната

Енергиен експерт с прогноза до кога оставаме без газ, патим си заради Киро и компания…

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е сложна ситуация с горчив политически привкус. Това е чисто търговски спор, но без съмнение, за да сме първи в списъка, някой иска да спъне правителството, а то лесно да падне.

 

Това заяви енергийният експерт Васко Начев по Нова тв по повод информацията вчера, че „Газпром“ спира доставките на газ за България.

„Не е от снощи това усещане. Спомняте си посланик Митрофанова“, каза той.

„Цяла Европа плаща по един и същи начин, но България е сгафила. Предварително определен процес е това – до средата на месеца и през следващия се изчиства разликата“, разкри още той.

По думите му нямаме причини за сериозни притеснения: „Ние излизаме от отоплителния сезон. Вече ще ползваме много по-малки количества природен газ. Това, че сме само ние, а не цяла Европа дава допълнителна глътка спокойствие. Ако се наложи Европа ще помогне у нас да не се срине всичко“, каза още Начев.

Според него можем да загърбим положението.

„Повече от седмица няма да продължи този казус или 10 дни. Това е своеобразен тест какъв би бил ефектът от подобни спирания в Европа. Ние сме с преклонена главица. Позицията по темата Украйна на правителството не носи нищо добро и това показва, че не бива да се държим по този начин“, каза той и се съгласи с Виктор Николаев, че България е като една опитна матрьошка.

Русия демонстрира поведение от средновековието“, каза още Начев.

„Докато текат събитията в Украйна България не трябва да преговаря с Русия по каквито и да е търговски въпроси. Ще имаме проблеми и трудности. Проблемът би бил, ако газът спре за цяла Европа, така няма да усетим цялата тежест на едно такова спиране“, завърши експертът.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар