Енергийната комисия не прие отмяна до 3 дни на дерогацията за руския петрол

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С 5 гласа “за” – 4 “против” – и 5 “въздържали се” Комисията по енергетика в Народното събрание не прие да се отмени дерогацията за внос по море на руски петрол в тридневен срок от влизането на закона в сила, предаде БТА. Действащите текстове предвиждат дерогацията да отпадне напълно през октомври 2024 г.

Предложението е в проект за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Законопроектът е с номер 49-354-01-114, внесен от Делян Добрев на 10 ноември 2023 г.С 9 гласа “за, нито един “против” и 4 “въздържал се” комисията по енергетика одобри проект на ПП-ДБ за промени на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, с номер 49-354-01-116. Предлага се прецизиране на разпоредби, включително и на задължените лица по плащане на енергийна вноска.


Проектозаконът е внесен от Радослав Рибарски, Васил Стефанов и Ивайло Мирчев на 10 ноември 2023 година.

Предлага се енергийните вноски да се дължат при внос и пренос на природен газ с произход Русия с кодове КН 2711 11 00 и 2711 21 00.

Промяната е свързана с липсата към момента на дефиниция на “транзитен пренос”, уточниха вносителите на законопроекта.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар