Енергийните спестявания на България до 2020 г. възлизат на 7 992,7 GWh

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е изпълнила 96 процента от националната си цел за енергийни спестявания до 2020 г., съобщиха от Министерския съвет.

„В резултат на изпълнението на енергоспестяващи мерки във всички сектори на икономиката, както и на приноса на всички задължени лица, за периода 2014-2020 г. в България са спестени 7 992,7 GWh енергия. Допълнителни спестявания на енергия ще бъдат реализирани от изпълнени през 2020 г. мерки по енергийна ефективност, чиито пълен ефект ще бъде отчетен по-късно“, е записано в годишния отчет за изпълнението през 2020 г. на Националния план за действие по енергийна ефективност 2014-2020 г., одобрен от Министерския съвет на днешното му заседание.

Отчетът съдържа базова статистическа информация, анализи за състоянието и тенденциите на енергийната ефективност на национално ниво през 2019 г. – последната година, за която има официални статистически данни. Разгледани са отделните сектори на икономиката като са отразени измененията на основните показатели – брутна добавена стойност, енергийно потребление и енергийна интензивност, а за секторите със стабилно или нарастващо потребление е направен анализ на съответните причини.

Годишният отчет съдържа преглед на изпълнението на индивидуалните цели за енергийни спестявания на собственици на сгради и собственици на промишлени системи, както и на изпълнението на Националната схема за задължения, въведена съгласно изискванията на чл. 7 от Директива 2012/27/ЕС – изпълнението на мерки за повишаване на енергийната ефективност от търговците с енергия и на действащите през 2020 г. алтернативни мерки.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар