Росен Христов

Енергийният министър: Разглеждаме и възобновяване на доставките от „Газпром“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние сме експертно правителство и разглеждаме абсолютно всички възможности за доставка на газ, включително и възобновяване на доставките от „Газпром“.

Приоритетно гледаме алтернативни доставчици, но ако се окаже, че те не са достатъчни, няма да съм аз министърът, който ще остави населението на студено през зимата. Това заяви пред bTV служебният енергиен министър Росен Христов.

По думите му условията, които Русия поставя към нас, са тези, които са поставени към други европейски държави и които те изпълняват. „Няма да се отклоним от европейската политика. Купуването на газ от „Газпром“ не означава, че излизаме от рамката на ЕС, няма да приемем различни условия от тези, които имат Германия и други държави от ЕС“, допълни Росен Христов.

 

„Има вече направени анализи на всички рискове, така че, ако започнем преговори, ние ще адресираме всичко, което е критично за нас, така че доставките да бъдат стабилни, на оптимална цена и с максимална сигурност“, каза още той.

Росен Христов заяви, че сега не купуваме директно от „Газпром“, но част от газа, който пристига в България от други търговци, е руски. Според него потребителите донякъде са защитени, защото са на регулирания пазар.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар