Росен Христов

Енергийният министър удари през пръстите Киро и Асен: Договаряме доставки на газ на доста по-ниски цени от предишното правителство

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството договаря доставки на газ на цени, доста по-ниски от тези, постигнати от предишното правителство. Това заяви от ефира на БНТ служебният министър на енергетиката Росен Христов, който е оптимист за намаляване на цената на газа през октомври.

„Както, предполагам знаете, цената за октомври за газа се очаква да е значително по-евтина, основно затова, че заработва интерконекторът. В последния стадий сме на преговори с доста източници на газ, различен от „Газпром експорт“, където договаряме цени под тези на доставките от септември, които бяха договорени от предишното правителство,“ заяви Росен Христов.

Христов коментира, че страната ни се опитва да преговаря със “Газпром” по две причини – да поднови доставките по сегашния договор и да бъде в добра позиция при евентуален бъдещ арбитраж.

Христов коментира и, че служебното правителство не може да предприеме нови мерки за подпомагане на уязвими домакинства или бизнеса, защото в момента няма работещо Народно събрание.

„Компенсациите, които в момента се прилагат, ние ги продължаваме да ги прилагаме. Нови ние можем да подготвим и евентуално да внесем евентуално за одобрение в следващото Народно събрание, което се очаква да функционира от месец октомври“, каза той.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар