Енергийният министър хвърля оставка – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Енергийният министър Теменужка Петкова ще подаде оставка. Това съобщи самата тя, като посочи за причина забъркването на името й около продажбата на ЧЕЗ. “Аз разговарях с премиера и ще депозирам своята оставка, а той ще вземе решение”, каза тя, цитирана от БГНЕС. Петкова допълни, че не иска да има съмнение по повод сделката за продажбата на най-голямото ЕРП у нас.

“Понеже не искам по никакъв повод да се коментират отношения, да има поводи за съмнения по отношение на сделката, да се намесва името на премиера. Това, което смятам, че трябва да се направи в такава ситуация, при най-малкото съмнение за проблеми, влияния или въздействия, достойната постъпка е човек да си подаде оставката”, заяви Петкова.

Тя категорично отрече да познава или да е кума на Гинка Върбанова, която ръководи фирмата, която се очертава като купувач на ЧЕЗ.

Вчера чешката компания-майка взе окончателно решение да продаде бизнеса си у нас на българското дружество “Инерком България”, чийто шеф и акционер е въпросната Гинка Върбакова. Малко след това се появиха слухове, че Теменужка Петкова е нейна кума.

В парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че ще очаква завръщането на Борисов от Брюксел и решението за напускането на енергийния министър ще се обсъжда на Коалиционен съвет. Цветанов също каза, че Петкова няма роднински отношения Върбакова. “Не знам да има роднински отношения. Ще излезем с достойнство от тази ситуация”, заяви Цветанов. От своя страна финансовият министър Владислав Горанов коментира, че не е запознат с решението на Петкова, въпреки че и двамата бяха в парламента.

Малко преди това председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев обяви от трибуната, че сделката ще премине през възможно най-щателна проверка от КЗК и от КЕВР, както и от други институции, преди да бъде одобрена и финализирана. “Така че няма нужда да ги призовавате, защото те ще си свършат работата”, се обърна той към колегите си в пленарната зала.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар