ЕП призовава всички страни от ЕС да наложат ембарго върху руската енергия – България в ЕС – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейският парламент призова всички страни от ЕС да наложат ембарго върху енергийните доставки от Русия. Това заяви ръководителят на ЕП Роберта Мецола, предаде БГНЕС. 

„Европейският парламент призовава за незабавно общоевропейско ембарго върху енергийните доставки, контролирани от Кремъл. Дойде време да сложим край на зависимостта си от автократите веднъж завинаги“, написа тя в Twitter.Ръководителят на ЕП обеща подкрепа на България и Полша във връзка с решението на „Газпром“ да прекрати доставките на газ за тези страни, които отказаха да плащат в рубли.


26 април „Газпром“ изпрати уведомление до компаниите вносители в Полша и България за спиране на доставките на газ от 27 април, тъй като те отказват да извършат окончателни плащания в руски рубли. На 23 март руският президент Владимир Путин разпореди плащанията за износ на руски газ за неприятелски държави да се превалутират в рубли. Той заяви, че Русия ще откаже да приема плащания по такива договори в компрометирани валути, включително долари и евро. 

 

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар