ЕП реагира на санкциите срещу Пеевски и Божков с мисия в България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент ще изпрати своя мисия в България, съобщи БНР.

Решението е взето днес на заседание при закрити врата на групата и ще бъде потвърдено с писмена процедура утре.
Очаква се евродепутатите да дойдат у нас през септември или октомври.
Изпращането на мисия е одобрено от представители на трите най-големи парламентарни групи – Европейската народна партия, Прогресивния алианс на социалистите и демократите и „Обнови Европа“.
Искането е на социалистите и е от няколко месеца насам.
Днес обаче е свикано специално заседание заради огласените вчера санкции на САЩ срещу група високопоставени българи за корупция.

С какво е важна комисията LIBE за България – тя покани Иван Гешев и Бойко Борисов на два пъти да отговарят за съдебната реформа и корупцията. Ето и въпросите, които останаха без задоволителен отговор – ТУК и ТУК! А заради първата среща се стигна до трагикомично съобщение от прокуратурата ни – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!
Всичко това се случва на фона на вчерашния официален коментар на редовния брифинг на ЕК в смисъл, че “вероятно” от американските санкции няма да произтече нищо. Бяха дадени клиширани отговори на въпроси на чужди медии как ще реагира ЕС, след като има санкции срещу граждани на ЕС, независимо какво са направили те. Имаше и отговор на въпрос на БНТ, че санкциите нямало да повлияят на предстоящия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка за България и напредъка ѝ в съдебната реформа и борбата с корупцията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар