Ердоган: Плевнелиев в Турция щеше да мие тоалетни чинии в най – добрия случай

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След вчерашната статия на “Франкфуртер алгемайне цайтунг” (Frankfurter allgemeine zeitung – FAZ), реакцията на Турция и лично на президентът Реджеп Ердоган не закъсна. Тази сутрин посланика ни в Турция е получил остра нота и е извикан след няколко часа да даде обяснение какво точно се случва по темата и дали Плевнелиев говори от името на България.
Според запознати още вчера след като Ердоган е разбрал, че Плевнелиев го е наричал диктатор и го е обвинявал, че държи в затвора лидери на опозицията без съд и присъда, той е звънял на Бойко Борисов да го пита, този Плевналиев дали говори от името на българското правителство. Борисов естествено се е измъкнал с думите, че не е запознат със случая, но Ердоган му е подметнал, че ако това са политиците в България, то Борисов трябва да е наясно, че в Турция такива хора могат да мият само тоалетни.
Също така според Ердоган, приликата на Плевналиев с героя от филма “Мистър Бийн” изобщо не е случайна, но в момента нямало нищо комедийно в ситуацията и България можело да очаква санкции.

Все пак не може някакъв клоун да си позволява да нарича диктатор лидер на страна в която се провеждат демократични избори, чийто над 2 милиона граждани живеят и работят в Германия и четат и техните вестници, печатни и електронни издания.

източник: https://xaknewsbulgariabg1.blogspot.com/2019/08/blog-post_784.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар