Ерик Кантона: Няма да гледам световното в Катар – Футбол свят – Други

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френската легенда Ерик Кантона бе доста краен в коментара си за предстоящото световно първенство в Катар в края на годината. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед бе категоричен, че няма да гледа футболния форум в арабската държава.

„Ако трябва да бъда честен, следващото световно първенство изобщо не ме интересува. Това първенство няма да бъде истинско световно първенство за мен. През последните десет години имахме много събития като олимпийски игри или световни първенства в страни като Русия или Китай. Катар обаче, не е футболна държава”, сподели той.

„Аз не съм против идеята домакин да бъде страна, в която има възможност футболът да се популяризира и развива, като например в ЮАР или САЩ през 90-те. Футболът е най-популярният спорт сред жените в САЩ, има много имигранти от Южна Америка и голям потенциал за развитие. В момента в САЩ, спортът с най-много професионално ангажирани хора е футболът. Но за Катар, истината е, че тази страна няма подобен потенциал. Няма нищо. Мисля, че става дума просто за пари”, каза още Кантона.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар