Ероган размаха пръст на Плевнелиев, бившият ни президент вече няма как да влезе в Турция

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Според последните новини от Турция президентът Реджеп Ердоган буквално е издал заповед в която се забранява на лицето Росен Плевнелиев бивш президент на България и членовете на неговото семейство да влизат на територията на република Турция.
Заповедта идва след двудневните изяви на Росен Плевнелиев по медиите в Германия и България в които той открито наричаше Ердоган диктатор и обвини Турция, че е подкупила Фолксваген, за да спечелят инвестицията им за почти 2 милиарда евро. Според турската преса, Реджеп Ердоган обмислял да заведе дела за клевета и обида на бившият български президент, като иска щял да е колосална за размерите на Турция и България сума.
Днес посланика ни в Турция вече е бил повикан да обясни ситуацията, за да стане ясно, дали Плевнелиев говори и от името на българското правителство пред медиите и ако това е така, то добросъседските отношения ще бъдат сериозно обтегнати както и много инвеститорите от Турция, които в момента са в България, да се изтеглят незабавно от страната.
България може да предизвика и огромен проблем не само на Балканите, но и в самата Германия, където повече от 2 милиона турци, работят и дори гласуват по време на избори, защото да наречеш публично в медиите Ердоган диктатор и то от трибуната на бивш президент на България е равнозначно на катастрофа, защото както в България така и в Турция всички избори са демократични и на тях присъстват и международни представители, които не са забелязали и не са отчели неродности в избора на Ердоган.
Твърденията, че Ердоган хвърлял в затвора невинни и дори ги изтезавал, могат спокойно да се нарекат лудост, защото всеки затворник в Турция има права и те също строго се съблюдават от международни институции.
източник: https://xaknewsbulgariabg1.blogspot.com/2019/08/blog-post_18.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар