Есклузивно! Ето колко печелят бензиностанциите от горивата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Средната борсова цена на суровия петрол тип Брент на международните пазари от началото на месеца се понижи с 47.4% от 51.9 долара/барел на 02 март 2020 г. до 26.5 долара/барел на 27 март 2020 г.

Това се посочва в анализ на агенция “Митници”.

Спадът на цената на суровината започва около 6 март 2020 г. и е свързан с разпространението на коронавируса и мерките и ограниченията, които държавите по света предприемат за недопускане на неговото разпространение.

Цените на горивата на обектите за разпространение на крайни потребители (бензиностанции) реагираха на промяната на борсовата цена на суровия петрол една седмица по-късно – около 12 март 2020 г..

Така бензинът средно от 2.14 лв./л. през първата седмица на март постепенно се понижи до 1.90 лв./л. през четвъртата седмица на март 2020 г. Дизеловото гориво в началото на месеца средно се търгуваше на цена 2.11 лв./л. и постепенно от 12 март 2020 г. се понижи до 1.89 лв./л.

Данните сочат, че средните цени с включен акциз и ДДС при освобождаване на горива от данъчни складове и продажбите от бензиностанции за месец март са следните:

АМ: Ето колко печелят бензиностанциите от горивата
АМ: Ето колко печелят бензиностанциите от горивата

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар