„ЕСКО България“ започва изграждането на трета ВЕИ централа за „Аурубис България“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

снимка: Аурубис България

„ЕСКО България“ започва изграждането на трета ВЕИ централа за „Аурубис България“

Когато бъдат завършени, трите инсталации ще покриват близо 10% от потреблението на най-големия медодобивен завод в България

“ЕСКО България” стартира изграждането на трета фотоволтаична инсталация за своя партньор “Аурубис България”. Проектът, наречен “Аурубис-3”, ще бъде с инсталирана мощност 6.5 MWp и ще се намира на производствената площадка на медодобивния завод на територията на община Златица. Съоръжението ще бъде завършено и въведено в експлоатация до края на 2024 г.

В процес на изграждане е и фотоволтаичната централа “Аурубис-2”, която е с инсталирана мощност 7 MWp и също ще бъде въведена в експлоатация до края на годината. Двата проекта са част от инвестиционната програма “Аурубис: Инвестиции за прогрес. България 2027” на стойност 800 млн. лв. на германската производствена група за страната.

“ЕСКО България” и “Аурубис България” развиват дългогодишни партньорски отношения в изграждането на ВЕИ централи, които да покриват енергийните нужди на най-голямата медодобивна компания в Югоизточна Европа. През 2021 г. енергийното дружество изгради първия соларен парк за своя партньор – “Аурубис-1”, с инсталирана мощност 10 MWp. Трите централи ще покриват близо 10% от потреблението на електроенергия на завода на годишна база.

ЕСКО България предлага пълен инженеринг – проектиране на ВЕИ централи, административно-съгласувателни процедури, доставки на оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на съоръженията. Компанията е реализирала над 130 проекта в сферата на енергийната ефективност.

Съдържание на:
Аурубис България

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар