Естествено, Путин е виновен за всичко!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разбрахме, че живеем в приказна страна, където всички са мирни, щастливи, пеят и танцуват по улиците. И естествено, злите герои искат да попречат на повсеместната идилия, а добрите герои ни спасяват. Дотук – добре!

Забелязвам обаче, че когато стане провал, добрите герои са леко неподготвени и неорганизирани кой точно лош герой е направил белята.

Журналята също, ако няма незабавни указания кой е виновен, се опитват да оригиналничат, при което се получава не драматична, а циркова ситуация.

Значи, първо! Да направим списък с добрите и лошите герои в приказката.

Добри герои:

 1. Боку-Слънцето, да се свети името МУ! Без съмнение. Няма проблем и напразно да се споменава името МУ, стига да е в положителен аспект. Добре е при споменаване на името МУ, лицевата мускулатура да изразява телешки възторг и леко просълзяване от умиление.
 2. Цецкоу – титанът на партията, интелектът на ГЕРБ, Кардиналът на слънце. Допустимо е да се споменава с дълбоко преклонение, но е рисковано името му да е по-често срещано от това на Боку-Слънцето – както се казва, да няма други богове освен НЕГО!
 3. Мамата на нацията – намесва се по правни приказки, като набляга на фантастичните такива и хорърите. Точно като към майка, е люто обичана и мразена.
 4. Барни Ръбъла на правото – допустимо е да се споменава също по законодателни инициативи, но с преклонение и в никакъв случай с размисъл и въпроси, защото е емоционално чувствителен и ще се стресира ако го питате как си е взел дипломата.
 5. Всеки гербераст от член на селска организация нагоре. Обикновено оказват поддържаща роля на добрите герои, изброени по-горе. Участието им понякога заслужва наградата „Златна малинка“.

Зли герои:

 1. Путин, естествено. Виновен за провала на Търговския регистър, винетките, Южен поток, Белене, бягството на инвеститори и българи от Територията, намаляването на войската, повишаването на цените и излязлата на носа пъпка на Цецкоу. И за всичко, което се сетите. Ужасното е, че този зъл герой обладава окултни и екстрасензорни способности, с които влияе отдалече. Понякога действа и чрез новогодишни елхи! Много подходящ за злодей при всякакви поводи – от провал на изборите до непочистените магистрали. Където и да го споменете като виновен, все ще ви похвалят!
 2. Руските хибридчици в България. Ужасното при тях е, че са митични същества, за които всички са чували, но никой не е виждал. Поради което се заподозира всеки, който не е гербав като хибридчик и путинист. Или путински хибридчик, тук на медиите е разрешено да проявят творчество.
 3. Президентът Радев. Както стана известно на всички в приказката, Президентът със зла умисъл да прецака добрите герои, нарочно не вижда прекрасните им успехи и борбата срещу ламята примерно на корупцията, а нагло им посочва, че ламята са те и малко трудно ще се борят срещу себе си. Особено е противен на добрите герои с това, че неосъзнатите граждани на приказното царство върло го одобряват и се съгласяват с песимистичните му виждания за приказката.
 4. Корнелия Нинова – за по-дребни провали е особено подходяща, както и за минали истории отпреди повече от 10 години. Винаги, когато трябва да се каже: „А вие защо биете негрите“, се посочва тя.
 5. БСП, Тройната коалиция и Орешарски – зли герои, които перманентно са виновни за всичко.
 6. Материалът, който не вижда колко прекрасно живее с 200-300 лева на месец и не е благодарен със сълзи на очи на добрите герои. Неблагодарници!

И така си живеем в приказката…..

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар