ЕС въведе професия „доносник“… Всяка фирма трябва да назначи човек, който да докладва на властите за „нередности“

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейският съюз може би ще изчезне, но не както си го представяме, а като се превърне в лудница. Тогава няма да е вече „съюз“, а клиника…

Написаното в заглавието не е никаква шега. Още от догодина фирмите с над 250 служители, трябва да назначат специално лице, което да наблюдава за нередности и да докладва на властите. От 2024 г. става задължително и за фирмите с над 50 служители.

Това е предният проект на един от най-големите малоумници в Комисията – Франс Тимерманс, който наскоро дойде, за да закрива ТЕЦ-овете ни. Той е същият, който твърди, че зелената енергия не е проблемът, а е решението, и трябва повече зелена енергия, за да не се стига до ситуации като днешната.

Изпаднал в пълно безсмислие на съществуването си, Европейският съюз се чуди какви безумия да измисли, след което те се спускат като задължителни директиви на страните-членки.

Позицията „доносник“ е абсурдна. Представете си как ще се гледа на този човек, и в каква изолация и омраза ще попадне. Кандидати за подобна длъжност едва ли ще има много, което предполага заплатите да се повишат драстично. Т.е. не само шпионираме фирмите, но и те ще си плащат скъпо и прескъпо за това.

Ефективността на доносник, за който всички знаят, е почти нулева. Той единствено ще предизвиква напрежение и конфликти в колектива, т.е. ще се влоши качеството на работата. Знаейки, че ги наблюдават, хората ще внимават как да се предпазят, и ще мислят по-малко как да си изпълняват задълженията.

Изначално, шпиономанията и контролът са контрапродуктивни. Фирми, които прилагат прекалено строг надзор над служителите си, лесно ги губят. Затова и интелигентните фирми не го правят. Днес, с камери и чипове може да се наблюдава всичко и навсякъде. Но камерите не могат да свършат работата, и мотивираните служители са по-свободните.

ЕС е в състояние на типичната империя, разлагаща се отвътре – превзета на глупост и безумия, превръщаща какви ли не глупости в приоритет – гейове, джендъри, зелени, доносници, права на педофилите и пр.

Краят не изглежда далеч…

Добри Божилов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар