ЕС добавя 11 чужди държави към разрешителния списък за пътуване

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съветът на ЕС съобщи, че е приел днес решение още 11 държави да бъдат добавени към разрешителния списък за пътувания от чужбина по несъществени поводи.

Добавените са Армения, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Бруней, Канада, Йордания, Черна гора, Катар, Косово, Молдова и Саудитска Арабия. В списъка по-рано бяха включени Албания, Австралия, Израел, Япония, Ливан, Нова Зеландия, Република Северна Македония, Руанда, Сърбия, Сингапур, Южна Корея, Тайланд и САЩ.

В съобщение за днешното решение се уточнява, че държавите от ЕС не трябва да премахват ограниченията за пътувания от страни, които не са включени в списъка.

Според Съвета на ЕС такава стъпка трябва да бъде предприемана само след съгласуване на европейско равнище.

Съветът на ЕС по-рано препоръча несъществените пътувания да бъдат разрешени за ваксинирани с одобрен от ЕС или СЗО препарат чужденци, от чиято имунизация са изминали поне 14 дни. Държавите от ЕС си запазват правото за внезапно възобновяване на ограниченията при необходимост.

Съветът на ЕС не е определял условията за пресичане на границите. Всяка държава от ЕС има право да преценява какви мерки да налага за пристигащите чужденци, включително признаване на ваксинационно състояние, данни от изследване или налагане на карантина.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар