ЕС е поредният безсмислен и неефективен съюз, който се разпадна. Беше му достатъчен един вирус.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ЕС е поредният безсмислен и неефективен съюз, който се разпадна. Беше му достатъчен един вирус.

Като фоервейрки в новогодишна нощ изгърмяха така силно проповядваните от съюза либерализъм и отворени общества.

Ясно се, видя, че Западът е по-склонен да се самоубие с мигранти от третия свят, отколкото да помогне на друга европейска страна.

Уважаеми псевдо борци за права и равенство, вашето лицемерие лъсна!

Няма да казвам като какво.
Този вирус може би се явява като катарзис за Европа. Пречистване на прогнилия либерализъм и възвръщане към корените на национална Европа. Обединена не поради икономически интерес, а благодарение на нациите, които я изграждат. За жалост ще загинат много хора, които не заслужават тази участ. Както е било и във войните. А може би това е новият вид война, която се води. Не виждаш и не знаеш своят враг.

Не знаеш кой ти е приятел и кой враг.
И като стана дума за приятелства и врагове… САЩ затвориха своите граници. За пореден път доказаха, че те хуманитарна помощ не изпращат, а само военна. И то там където имат интереси и искат да владеят. За сметка на това, Русия, която беше обявена за дяволът дошъл на Земята изпрати помощ на Италия. Държавата, която търпи санкции и е хулена от всички, показа как трябва да се действа в трудни времена.

И следващият път, когато европейските лидери тръгнат да се държат за ръчичка като безпомощни деца, нека си спомнят за това, което направиха руснаците. Те са пример за единство и взаимопощ. Същото важи и за Китай. Всички чакаха да видят какъв ще бъде резултат от коронавируса без да им предложат помощ. Затворихме се като костенурки в черупките си. Е, те и сами се справиха, може би защото и на тях им бяха наложени санкции. И вместо да се изолират и да си гледат спокойствието изпратиха в Бергамо екипи, които да помагат. Кубинците също. За тези, които не знаят Куба е остров. Най-лесно е да се затворят и вирусът никога няма да стигне до тях. Но не, те също са човеци и отидоха в Италия да помагат.

Стигаме и до България… Ако, когато тук дойде ужасът кой ще ни помогне на нас и кой ще иска помощ? Ще изпратим Росен Плевнелиев или Иво Инджев в Москва да се моли на Русия? Или Александър Йорданов в Китай? Крайно време е да излезем от миналото и да го оставим в историята. Да спрем да гоним и да бъдем призраци.

Да погледнем какъв е българският интерес, а не да се делим на фоби, фили, леви или десни. В днешният свят политическите идеологии са крайно размити. Нека да търсим и подкрепяме тези, които са хора и България има интерес от поддържането на връзки с тях. Защото ясно се видя, че демокрацията и либерализмът няма да ни спасят.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар