ЕС иска да засили икономическите връзки с Турция

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че ЕС е готов да предложи конкретен дневен ред за засилване на икономическото сътрудничество с Турция, предаде Анадолската агенция.

Мишел отбеляза, че стратегическият интерес на ЕС е сигурност и стабилност в Източното Средиземноморие и взаимноизгодни и позитивни отношения с Турция. Той заяви това не пресконференция в Анкара заедно с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата им с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.На свой ред Урсула фон дер Лайен изтъкна, че на срещата с Ердоган са обсъдили сфери на сътрудничество, които ще бъдат изгодни и за двете страни. Тя подчерта, че е необходимо развитие на икономическите отношения и каза, че Турция е ценен партньор с жизненоважно значение в митническия съюз.


Фон дер Лайен добави, че с цел засилване на търговията, Турция и ЕС ще работят за актуализация на митническия съюз, като обсъдят съществуващите трудности в прилагането му.

Председателката на ЕК посочи, че ще се търсят и пътища за още по-голямо засилване сътрудничеството на държавния и частния сектор, като фокусът ще бъде поставен върху зеления и цифров преход

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар