ЕС и ООН ще бъдат домакини на конференция за Сирия – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ЕС и ООН ще бъдат домакини на предстоящата среща на високо равнище в Брюксел за конфликта в Сирия, в която ще се съберат 85 отделни делегации, предава NewEurope. Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще председателства съвещанието заедно с Йоханес Хан, еврокомисарят по преговорите за съседство и разширяване, и Христос Стилиянидис, европейски комисар по хуманитарната помощ и управлението на кризи, съобщава “Фокус”.

Представител на ООН ще бъде заместник-генералният секретар по хуманитарните въпроси Марк Лоукок, специалният пратеник на Сирия Стефан де Мистура и върховният комисар за бежанците Филипо Гранди. Те ще се присъединят към Генералния директор на Международната организация по труда (МОТ) Гай Райдър. Анкара информира официалните представители на ЕС, че заместник министър-председателят Мехмет Шимшек ще ръководи турската делегация.

Всички държави-членки на ЕС ще бъдат представлявани на равнище външни министри и ще се присъединят към техните партньори от Алжир, Австралия, Бахрейн, Бразилия, Канада, Китай, Египет, Светия престол, Исландия, Индия, Иран, Япония, Ливан, Лихтенщайн, Мексико, Норвегия, Пакистан, Оман, Катар, Република Корея, Саудитска Арабия, Швейцария, Обединените арабски емирства и Съединените щати. Делегацията на Вашингтон няма да бъде оглавявана от встъпилия държавен секретар Майк Помпео, тъй като номинацията му от президента Доналд Дж. Тръм все още не е официално потвърдена от Конгреса на САЩ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар