ЕС обвинява Microsoft в нарушаване на антитръстовите правила

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейския съюз обвини Microsoft във “възможна злоупотреба” с практики, които нарушават антитръстовите правила на общността, след като технологичният гигант обвърза своето приложение за чатове и видеоконферентни разговори Teams с широко използвания си бизнес софтуер, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Европейската комисия заяви, че е загрижена, че Microsoft “ограничава конкуренцията“, като обединява Teams с пакетни продукти като Office 365 и Microsoft 365.

ЕК има подозрения, че Microsoft може да е предоставила на Teams “предимство при разпространението“, като не е предоставила на клиентите избор дали да имат приложението, когато са закупили софтуера.

Комисията започна разследването си през юли 2023 година, след като американската софтуерна компания Slack Technologies, която произвежда популярен софтуер за съобщения на работното място, подаде жалба до Брюксел.

ЕК заяви, че въпреки че Microsoft е започнал да предлага някои софтуерни пакети без Teams, промените не са достатъчни, за да отговорят на нейните опасения и че трябва да направи повече, за да “възстанови конкуренцията”.

След като разделихме Teams от пакетните продукти и предприехме първоначални стъпки за оперативна съвместимост, ние оценяваме допълнителната яснота, предоставена днес, и ще работим за намиране на решения за справяне с останалите опасения на Комисията“, каза президентът на Microsoft Брад Смит в изявление.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар