ЕС одобри най-голямата сделка при видеоигрите – за $69 млрд.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американската технологична компания “Майкрософт” (Microsoft) спечели одобрението на Европейския съюз за придобиване на разработчика на видеоигри “Активижън Близърд” (Activision Blizzard) за сумата от 69 милиарда долара, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Европейските регулаторни органи заявиха, че предложението на “Майкрософт” за безплатни 10-годишни лицензионни споразумения за геймъри и конкурентни фирми в областта на облачния стрийминг е отговорило на техните опасения.Най-голямата сделка в областта на видеоигрите е благоприятна за конкуренцията поради лицензионните сделки на “Майкрософт”, обяви днес Европейската комисия. Такива лицензи са “практични и ефективни”, посочи пред медии еврокомисарят, отговарящ за антикартелните процедури, Маргрете Вестагер.


Според нея “те всъщност значително подобряват условията за стрийминг на облачни игри в сравнение с настоящата ситуация, поради което всъщност ги смятаме за проконкурентни”.

Надзорният орган на ЕС съобщи, че “Майкрософт” е предложила 10-годишни безплатни лицензионни сделки за европейските потребители и услуги за стрийминг на облачни игри на “Активижън Близърд”.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар