ЕС предлага гражданските и военните организации да се обединят за киберзащита

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия представи днес предложение за повишаване на европейската киберсигурност с обединяването на усилията на гражданските и военните организации. В предложението се отбелязва, че мярката се налага заради влошената обстановка на сигурност след началото на руската война в Украйна.

Последните киберудари по енергийната и транспортната инфраструктура показаха опасностите, затова са необходими допълнителни действия за защитата на гражданите, въоръжените сили и мисиите на ЕС, се посочва в съобщението. ЕК уточнява, че цели да се постигне съгласуваност между цивилните и военните организации в защитата срещу подобни посегателства.



Комисията отбелязва, че дори безобиден софтуер може да стане причина за пробиви в сигурността на дружества и правителства. ЕК предлага да се въведат общи изисквания за сертифицирането на софтуер. Държавите от ЕС трябва да вложат повече средства в съвременни способности за военна електронна защита и бюджетът на ЕС може да бъде използван за тази цел, пояснява комисията.






Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...







There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар