Борел: Русия вече загуби войната, поражението ѝ е очевидно, Украйна още не е спечелила

ЕС се подготвя за дългосрочна военна помощ за Киев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел каза днес по време на посещението си в Киев, че Украйна се нуждае от повече военна помощ и обеща продължаващата подкрепа от страна на ЕС, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

“Украйна се нуждае от повече ресурси и се нуждае от тях бързо”, каза той в изявление, публикувано в “Екс” (бившия “Туитър”). Той заяви, че е обсъдил продължаването на военната помощ от страна на ЕС по време на личната си среща с министъра на отбраната на Украйна Рустем Умеров.“Подготвяме се за дългосрочни ангажименти в подкрепа на Украйна в областта на сигурността”, допълни Борел.


Умеров, чието назначение беше одобрено от парламента на 6 септември, благодари на Борел в изявление в “Екс” за “постоянната подкрепа” и заяви, че срещата е “отправна точка за чудесно сътрудничество”.

Той заяви, че обсъжданията им за военната помощ на ЕС за Украйна са обхванали “артилерия и боеприпаси, противовъздушна отбрана и дългосрочна помощ, обучения и локализиране на отбранителната индустрия” в Украйна.

Тази седмица Европейската агенция по отбраната каза в отговор на въпрос от Ройтерс, че седем страни членки на ЕС са поръчали боеприпаси чрез схема за доставка на спешно необходими артилерийски снаряди за Украйна и за попълване на изчерпаните запаси на Запада.

 


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар