Жан Клод Юнкер

ЕС удължи санкциите си срещу Русия заради Украйна!

Европа, Русия
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейският съд потвърди налаганите от 2014 г. насам от Съвета на ЕС санкции срещу Русия заради събитията в Украйна.

Санкциите засягат руски банки и дружества за добив и търговия с нефт и газ. Някои от засегнатите от тези мерки дружества и банки са поискали Съдът на ЕС да отмени санкциите.

В днешното решение се посочва, че Съветът на ЕС е изложил достатъчно причини за предприемането на ограничителните мерки, като е дал възможност за обжалване от страна на засегнатите. Съдът приема, че санкциите целят “Русия да плати по-висока цена за действията си за подкопаване на териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, както и да се насърчи мирното уреждане на кризата”.

Според съда тази цел е в съзвучие с целта да се поддържат мирът и международната сигурност в съответствие с целите на външната дейност на ЕС. Съветът може да наложи ограничения, насочени към дружества, действащи в някои области на руската икономика, в които изделията, технологиите или услугите от ЕС заемат особено важно място, се посочва в решението.

Според съда приемането на ограничителните мерки е необходимо за защитата на основните интереси и на сигурността на ЕС и за поддържането на мира и международната сигурност. Допълва се, че решението да се набележат дружества или области, които зависят от върхови технологии или експертни знания, достъпни основно в ЕС, отговаря на целта да се осигури ефикасност на ограничителните мерки и да не се допусне преодоляване на действието на тези мерки с вноса в Русия на сходни изделия, технологии или услуги от други държави.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар