Ето го новият политик: Обещава знаме на всяка сграда, ако влезе във властта. Парите са “нищо” за него, вярва в Бог.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще има знаме на всяка държавна сграда, ако аз съм в управлението.

Това заяви претендентът за световната титла по бокс Кубрат Пулев в предаването на bTV “Тази сутрин”.

“Не можах да повярвам какви глупости беше написал Кеворкян в един свой коментар. Той ми е бил като идол, а в един момент да напише такива глупости, направо не мога да повярвам.

Много често срещам такива хора- интелигентни, но объркани. Той е един от тях -интелигентен, но объркан.
Тези хора са объркани, защото са обезверени поради техния опит, това, което са видели през социализма и сега… Този дълъг житейски опит ги е докарал до там да не вярват в нищо, да не вярват, че България някога може да се оправи, да не вярват, че …

Той самият ми каза в един предварителен разговор, преди едно интервю: “Ти си много наивен”. Аз съм наивен обаче съм вярващ. По-добре да си наивен и вярващ , отколкото да не си наивен и да не вярваш в абсолютно нищо”, каза Пулев.

“Мачът с Хюи Фюри можеше да се проведе в Англия и да спечеля милиони. България обаче е моята радост и затова исках да зарадвам хората тук”, обяви Кубрат. На 27 октомври Кобрата победи съперника си по точки пред пълните трибуни на “Арена Армеец” и отново е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация.

“Някои жълти вестници писаха, че съм взел огромна сума, но това не е вярно. Навсякъде другаде можех да я взема, но не и тук за съжаление. Но това е моята радост. За мен не е по-трудно пред българска публика – хората носеха светена вода от манастири и пръскаха моя ъгъл. Дайте си сметка как приемат мен и моите мачове.

Парите отиват на заден план. Те не просто ми мислят доброто, а приемат двубоите ми като лична кауза и именно това ми дава енергия. На трибуните имаше англичани, но не им се чу гласчето, въпреки че се заканваха да правят зулуми”.
“Доброто настроение след такава победа ме държи цяла година.

Бях малко по-гипсиран, защото не се бях качвал на ринга година и половина, а рутината играе роля. Избрах да изляза на “Притури се планината”, защото това е много, много силна песен. Тя повлия на хората, на тяхното самочувствие, за тръпката пред екраните и в залата. Галата се излъчи в много държави и тази песен е звучала в цял свят, което ми дава гордост и радост”.

Кубрат допълни, че няма ритуали преди мач. “Аз силно вярвам в себе си и в Господ. Много са важни хората около мен, защото те ми дават сигурност и подкрепа. Излизаме и мачкаме всички заедно. Често поправям моя треньора Ули Вегнер. Той казва: “ти трябва”, а аз му казвам: “не, ние трябва”.

Пулев подчерта, че докато публиката в Германия гледа бокс като на театър, българите са далеч по-емоционални. “На ринга чувам как хората се побъркват при всяко мое движение. У нас те са фенове по-скоро на Кубрат Пулев, отколкото на бокса”.

Боксьорът разкри още, че три дни преди мача с Фюри е бил с висока температура. “Имах 39 градуса, но ми мина за един ден. На човек му минават всякакви мисли, но бях решил дори и така да се кача на ринга. Не можех да предам хората. Освен това имах контузия като тази, която ме спря за мача с Джошуа, но по-малка. А и вече имаме опит. Не е само до стискането на зъби, важна е вярата – почваш да търсиш изход от ситуацията. А той е само един – продължаваме напред и победата!”

“Виждах черепа на Фюри през аркадата, която му се отвори. На мен тя дава самоувереност, него го смачква. В следващия рунд той опита да тръгне яко в атака, но това няма как да стане, не съм взет от улицата и съм подготвен. Удържах и той рухна психически – видя, че не може да направи абсолютно нищо.

Един удар сигурно тежи няколко тона, зависи къде ще попадне – в брадата, в тялото също много боли. В късните рундове става малко като във филма “Кървав спорт”.
“Преди мача от щаба на Фюри имаше много мръсни номера, но им казах – отидете и му кажете, че ще го бия. Той беше много сериозно подготвен, но видя, че никъде няма пролука.

Загубата от Кличко не бе никакъв край за мен. Яд ме е за българите, които ме подкрепяха в Хамбург. За първи път ме свалиха в бокса, а имам над 300 мача при аматьорите”.
Кубрат за пореден път очерта ключовата роля на своя баща Венко за родолюбието и шампионския дух на него и брат му Тервел. „Той е знаел имената ни и е планирал какво ще постигнем още преди да ни зачене.

Искал е и трети син, който да търси Аспарух.Сигурен съм, че сега ни гледа някъде отгоре и се гордее“.

Източник: бТВ

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар