ЕТО ГО НОВИЯ КАБИНЕТ: Корнелия пробутва калинките на Бойко, става министър на държавните предприятия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият кабинет вече е ясен – резултатът е, че Корнелия и Бойко успяха и ще пробутат своите калинки по върха на икономиката, защото Нинова оглавява новото Министерство на държавните предприятия, за което Narod.bg вече предупреди.

Източници на „Сега“ от средите на преговарящите, споделиха имената, които 4-те коалиционни партньори обсъждат за състав на бъдещето правителство.

Министър председател:  Кирил Петков, ПП

Вицепремиер и министър на екологията -Борислав Сандов, ДБ

Вицепремиер и министър на държавните предприятия: Корнелия Нинова, БСП

Вицепремиер и министър на финансите: Асен Василев, ПП

Министър на вътрешните работи: Бойко Рашков, ПП

Министър на образованието: Николай Денков, ПП

Министър на растеж и иновации: Даниел Лорер, ПП

Министър на правосъдието: Надежда Йорданова, ДБ

Юрист. Зам.-председател на парламентарната група на “Демократчна България”. Била е началник на политическия кабинет на Христо Иванов в Министерство на правосъдието (2014 – 2015 г.). Омъжена е и има един син.

Министър на регионалното развитие и благоустройството: Гроздан Караджов, ИТН

Реклама

Бивш председател на ФНСД, през 1997 г. става главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения. Беше главен секретар на министерството на транспорта по времето на Иван Костов и представител на държавата в управлението на БТК. Ексдепутат от Реформаторския блок. Беше номинация на ИТН за министър в 46-ото НС.

Министър на транспорта: Николай Събев, ПП

Мажоритарен собственик в куриерската компания „Еконт Експрес“. Роден е през 1960 г. в Русе. Завършил е Висшето военноморско училище със специалност „Експлоатация и управление на флота и пристанището“ и УНСС със специалност „Икономика и управление на транспорта“. С бизнес се занимава от 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие „Параходство Българско речно плаване“.

Министър на външните работи – Димитър Гърдев, ИТН

Международен секретар на ПП „ИТН”. Бил е съветник в европарламента. Работил е известно време в посолството ни в Никозия. Преди да се занимава с външна политика е бил мениджър „Бизнес риск“,старши вътрешен одитор, във „Виваком“ АД.

Министерство на електронното управление – Божидар Божанов, ДБ

ИТ експерт и предприемач, oсновател на компания за информационна сигурност. Има опит в изграждането на електронното управление, като в ролята си на експерт е участвал в подготовката на редица законови изменения и стратегически документи. Член е на изпълнителния съвет на “Да, България!”. Завършил Голдсмитс колидж, част от лондонския университет

Министър на младежта и спорта: Радостин Василев, ИТН

Адвокат. Има дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. Депутат от ИТН

Министър на здравеопазването – Асена Сербезова, ПП

Министър на отбраната: Стефан Янев, ПП

Министър на културата: Тодор Мечкарски, ПП

Министър на енергетиката – Александър Николов, ИТН

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар