Ето защо нов стадион на ЦСКА към момента изглежда утопия – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на съвета на директорите на „Сердика спортни имоти“ Людмил Лазаров заяви, че от ПФК ЦСКА се страхуват, защото трябва да преведат 8 милиона лева в новосъздаденото дружество, а все още няма необходимите строителни документи и разрешения за строеж на стадион „Българска Армия“.

„С решение на МС беше взето решение за учредяване на съвместно дружество с ПФК ЦСКА София за съвместно изграждане на един нов обновен стадион и база за възстановяване.

С изпълнение на решението, „Сердика Спортни имоти“ възложи на агенцията по вписванията да направи оценка от лицензиран оценител на активите на стадион „Българска Армия“ и възстановителна база Панчарево. Такава оценка беше направена. Уведомен е партньорът.

С ПФК ЦСКА е направена среща с ръководството. Уточнен е устава на новото дружество, уточнени са параметрите по този договор. Миналата седмица „Сердика“ покани ръководството на ЦСКА, за да видим докъде са стигнали. На този етап те се притесняват, защото все още няма строителни документи по проект“, коментира Лазаров.

„На този етап се страхуват, защото трябва да преведат 8 милиона лева в новото дружество, което представлява около 25% от капитала на новоучреденото дружество за изграждането на стадиона. В момента топката е в ръцете на ПФК ЦСКА. Министерството и дружеството сме готови във всеки един момент да продължим работата по изграждането на този проект“, добави той.

„Страховете им идват от това, че в новоучреденото дружество имаме паритет в съвета на директорите, решенията там се взимат с единодушие. И те се страхуват, че еди представител на дружеството може да спре изпълнението на проекта. Това ги притеснява, защото искат да има строителни документи и разрешение за строеж, за да бъдат по-спокойни.“

„Това дружество прие в капитала си активи, които бяха занемарени през годините. Знаете случаят с „Червено знаме“, а знаете и за ред други, които обекти бяха занемарени през годините.

Дружеството прие от министерството 18 договора с федерации и спортни клубове, бяха извършени подобрения на цитираните имоти и тези подобрения изчерпаха наемите, които трябва да плащат към дружеството.“

„Дружеството няма приходи от източници и на тази база то не може да осъществява основната си дейност – експлоатацията на тези обекти. Дружеството се намира в много тежко финансово състояние.“

„На този етап дружеството само администрира и осъществява своите задължения, но е затруднено финансово. В момента се извършва проверка от данъчните служби във връзка със задълженията на дружеството“, каза още Людмил Лазаров.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар