Ето защо половин свят е длъжник до гроб на Русия

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Финландски блогър шокира Фейсбук, като публикува следната статия: “ЕТО ЗАЩО ПОЛОВИН СВЯТ Е ДЛЪЖНИК ДО ГРОБ НА РУСИЯ” Питате за резултатите от “агресиите” на Русия. Ето ги:половин Европа и част от Азия са получили държавността си от ръцете именно на тази държава.

 

– Финландия през 1802 и 1918 г. /До 1802 г. никога не е имала собствена държавност/;

– Латвия през 1918 г. / До 1918 г. никога не е имала своя държавност/;

– Естония през 1918 г. /До 1918 г. никога не е имала собствена държавност/;

– Литва е възстановила държавността си през 1918 г. също благодарение на Русия;

– Полша възстановява държавата си с помощта на Русия двукратно, през 1918 г. и 1944 г. Подялбата на Полша между СССР и Германия е само краткотраен период.;

– Румъния се ражда в резултат на руско-турската войни, а става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 г.;

– Молдавия като държава се ражда в рамките на СССР;

– България е освободена от гнета на Османската империя и възстановява независимостта си в резултат от победата на руското оръжие през руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. 

Като благодарност за това държавата България участва в двете световни войни в състава на антируските коалиции. Днес България е членка на НАТО и на нейната територия са разположени бази на САЩ. След 1945 г. на територията на България не е имало нито един руски войник. –

Азербайджан се запазва физически и се възражда като държава в състава на СССР.

– Грузия се запазва физически и се възражда като държава благодарение на Руската империя.

– Туркмения никога не е имала държавност и я формира едва в рамките на СССР.

– Киргизия никога не е имала държавност и я придобива в състава на СССР.

– Казахстан никога не е притежавал държавност и я формира едва в рамките на СССР.

– Монголия никога не е имала държавност и я формира само с помощта на СССР.

– Белорусия и Украйна също така придобиват държавността си в резултат от Великата Октомврийска революция като републики в рамките на СССР. И едва през 1991 г. /също от Русия!/ получават пълната си независимост. Следва да се отчете и ролята на Русия-СССР в раждането и оформянето на такива държави като КНР, Виетнам, КНДР, Индия, Гърция /която Русия отвоюва от ръцете на турците в далечната 1821 г./, Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и т.н.

Със значимия принос на Русия дори Швейцария придобива независимостта си от Франция. А по-точно това е било постигнато благодарение на Суворов /преди 217 години/ и оттогава Швейцария не е воювала нито веднъж!

Следва да бъдат споменати и следните факти: – Освобождението на Австрия от гнета на Третия райх през 1945 г. – Освобождението на Чехословакия от гнета на Третия райх през 1945 г. – Позицията на Екатерина Втора през 1780 г. относно създаването на Лигата на въоръжения неутралитет и фактическата подкрепа на северноамериканските Съединени Щати в борбата им за независимост от Британия. – Двукратно подарената от Русия през последните два века независимост на повечето европейски държави, след като Русия унищожава Наполеон и Хитлер.

– Позицията на Сталин по време на преговорите със САЩ и Англия, която предоставя на Германия възможност да запази държавността си след поражението си през 1945 година.

– Позицията на Горбачов през 1990 г., позволила без излишни проблеми повторното обединение на двете Германии.

– Оказаната от СССР помощ на Египет, след която той успява да отстои и укрепи независимостта си във войната с Израел, Британия и Франция през 1956-57г.

– Намесата на СССР през 1967 г., която спира войната между Израел и Египет / на практика спасила арабите от разгром в двете войни през 1967-74г./ – Решаващата роля на Съюза, осигурила извоюването от Ангола на своята независимост през 1975 г.

И накрая – най-главното !Именно СССР след победата си във Втората световна война изигра решаваща роля в това, повечето колонии на Западна Европа да получат независимостта си в инициирания от Съюза процес на световна деколонизация. Цялата история на Русия показва, че тя е била последователна при която и да било власт и който и да било строй в отстояване на принципите на независимост и самоопределение на нациите и народите.

Именно тя по всякакъв начин е помагала за изграждането на многополярен свят във всяка една епоха и през всички времена. За съжаление много често при това тя е жертвала собствените си интереси. Ако политиката на Русия-матушка би била поне малко аналогична на британската, сега половината свят би се намирал в състава на Руското Императорско Съдружие на нациите, а руският народ би се къпал в разкош като шейховете на Саудитска Арабия за сметка на освободените от чужди колонизатори държави, страни и техни капитали.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар