Война

Ето какво се случи с британеца, който стана доброволец в Украйна, за да се убива руснаци

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Британският войник Ейдън Ейслин, известен като CossackGundi, е открит сред  украинските морски пехотинци, предали се в плен в Мариупол, става ясно от съобщение в Телеграм канала на военен журналист.

Той е направил снимка на 28-годишния британски наемник. По думите му мъжът е открит в нощта на 13 април. „От лявата и от дясната му страна стояха хора, които явно привличаха внимание.

С клечки за зъби в зъбите – това изглеждаше предизвикателно. Най-вероятно отклоняваха вниманието от Ейдън Еслин“, отбелязва военният кореспондент.

В последните дни в социалните мрежи британецът, който се бие на страната на украинците, качва апели за помощ. Той споделя, че неговата част в Мариупол няма друг изход, освен да се предаде на руските военни.

Ейслин казва още, че след десетки дни ожесточени боеве, подразделението му е изчерпало всички ресурси.„Нямаме нито храна, нито боеприпаси. Надявам се скоро тази война да приключи“, казва той.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност