Ето какво ще се случи с човечеството точно преди Апокалипсиса – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От векове хората искат да разберат какво се случва след смъртта, без да се доближават безвъзвратно до отвъдното – учените непрекъснато се опитват да изследват преживяването близо до смъртта и това, което преживяваме в него. Може би също толкова любопитен обаче остава въпросът как ще се промени нашият свят, ако знаем със сигурност, че краят на света е на път да дойде? Ще потъне ли планетата в хаос и анархия или на Земята ще се възцари мир?

В ново проучване учени отговориха на тези въпроси.Подобно изследване е доста трудно да се проведе в действителност, тъй като учените едва ли биха могли да възпроизведат подобни изследвания, пише IFLScience. Така те намериха друг изход: в ново проучване учените използваха аналог на компютърна игра – масова мултиплейър онлайн ролева игра с отворен свят (MMORPG) ArcheAge.


Имайте предвид, че проучването е проведено по време на бета тестване. Играчите могат да играят както обикновено, като изпълняват мисии, изследват картата, качват нивото на героя и натрупват оборудване. След 11 седмици изследователите информираха бета тестерите, че след няколко дни целият им свят на играта ще бъде изтрит – персонажът и прогресът са загубени, уточнява Glasnews.bg.

Според изследователите този обрат на събитията всъщност е възможно най-близката картина до края на света, тъй като резултатът от играта просто няма значение и в крайна сметка ще бъде загубен.

След това изследователите анализираха повече от 270 милиона записа на поведението на играчите в играта, след като научиха, че светът им ще изчезне след няколко дни. Анализът използва данни като:

  • качване на нивото;
  • дневници на мисиите в играта.

Учените са установили, че през последните дни “животът” в играта е бил изненадващо спокоен, с изключение на няколко външни лица, които са избрали да убиват, възползвайки се от това, че ще се отърват безнаказани.

Резултатите от проучването показват, че няма ясни примери в човешкото поведение, но някои участници все още са по-склонни да проявяват своето антисоциално поведение, като например убийство на други играчи.

 

Изследователите също така установяват, че играчите се отказали от развитието на героите през повечето време. Вероятно, ако действително ни делят няколко дни от Апокалипсиса, едва ли ще се решим да потичаме и да преминем към здравословна диета.

Екипът също така отбелязва, че играчите, които са останали до края, са били най-миролюбивите и са показали най-голяма лоялност към играта. Докато хората, които са напуснали играта по-рано по собствено желание, са склонни да проявяват най-антисоциално поведение.

Изследването, разбира се, е ограничено от фактора, че всичко се е случило в играта. Изследователите обаче смятат, че все пак са успели да хвърлят светлина върху това какъв ще бъде нашият свят и животът в него само няколко дни преди края на света. И изглежда, че краят ще бъде доста мирен и дори положителен, както се вижда от анализа на чатовете на играчите.

Важно е да се отбележи, че това е само предварителна версия на доклада, проучването все още не е рецензирано.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар