Ето как Фандъкова източва милиони от София! Как мислите, че ГЕРБ доброволно ще изпуснат кокала? (Документи)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корупцията в държавата плъзна сериозно и в столичното общинско предприятие „Чистота Искър“. За това се алармира епизодично няколко години под ред, а кметицата на столицата Йорданка Фандъркова „потушава пожарите“, като обещава проверки на въпросните сигнали. Резултат, разбира се, няма.

Никой доброволно няма да напусне държавната ясла, коментират заинтересовани от случая. Цяла армия от ревизори и следователи ще трябва да им разследва кражбите. Поне 10 000 герберасти трябва да влязат в затвора.

„Отровното трио“ също сигнализира за това вчера, като окачестви деянието като поредният пример за „корупция, превърната в модел за управление“.

„ГЕРБ = модел за КОРупция. Докладът за общинско дружество „Чистота – Искър“ в София показва: източване на милиони, роднински назначения, грубо погазване на законите. Фандъкова го прикрива повече от година, а прокуратурата на каскета мълчи“, написаха във Фейсбук те.

Доклад, поръчан от общината и изготвен в началото на 2019 г., доказва една от ключовите характеристики на управлението на ГЕРБ – некомпетентност.

В документа са цитирани некомпетентно ръководство и счетоводство, както и злоупотреба с власт от страна на управителя на дружеството Юлиян Михайлов. Според тях има данни за конфликт на интереси с фирма, чийто собственик е служител в дружеството. Голяма част от договорите, подписани от Михайлов пък не са съгласувани с юрист и главен счетоводител.

В доклада е записано, че в дружеството „Чистота Искър” ЕООД е въведена практика за назначаване на мъртви души.

Ето и доказателствата – документи:

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар