Ето къде може да се ваксинирате през уикенда

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Част от районните здравни инспекции в страната са публикували на страниците си телефони, на които хората могат да си запишат часове за ваксинации с “Астра Зенека” днес и утре – например, във Варна и Русе. В Бургас днес и утре ще се правят имунизации без предварително записване, ваксини ще се слагат днес и в Разлог, Гоце Делчев, Петрич и Сандански, съобщи БНТ.

А ето и списък с всички градове и места, където се правят имунизации срещу коронавируса:

СОФИЯ

Всички, които попадат в четирите фази от Националния ваксинационен план, могат да се ваксинират с ваксината на “Астра Зенека” в събота (20 януари) и неделя (21 януари) в “Пирогов”.

Създадена е организация там да бъдат ваксинирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с придружаващи хронични заболявания.

Телефонът за желаещите да се запишат за ваксинация е 0 700 100 37.

Ваксини на “Астра Зенека” за всички желаещи от днес се поставят и във Военно-медицинска академия в София.

Днес стана ясно, че пункт за ваксинация срещу COVID-19 отваря и в друга столична болница – УМБАЛ “Св. Анна”. Той се намира в Триажния център в двора на лечебното заведение и ще бъде на разположение на всички желаещи от 8 до 17 ч., включително и през почивните дни. Пунктът има необходимите количества от ваксина на AstraZeneca.

ВАРНА

Имунизационният кабинет на РЗИ-Варна ще работи извънредно на 20.02 и 21.02.2021 г. (събота и неделя) и ще се извършват имунизации на граждани срещу COVID-19.

Желаещите могат да се запишат на телефон: събота – 0884897171; неделя – 0887713944.

РУСЕ

Желаещите да се ваксинират в РЗИ-Русе в почивните дни (събота и неделя) с ваксината на “Астра Зенека” могат да се обадят за записване на телефон: 088 813 8142

БУРГАС

Ваксината на “Астра Зенека” може да бъде получена всеки работен ден от 9:00 ч до 16:30 ч в имунизационния кабинет в сградата на РЗИ-Бургас на адрес: гр. Бургас, ул. Александровска 120, ет. 1, кабинет 1.

РЗИ-Бургас уведоми, че в имунизационния кабинет за ваксиниране срещу COVID-19 на инспекцията и в имунизационния кабинет към КОЦ-Бургас, разположен във вътрешния двор на бившата Трета поликлиника, на 20.02.2021 (събота) и 21.02.2021 (неделя) от 09:00 ч до 15:00 ч ще се поставя ваксина “Астра Зенека”.

Всички лица над 18 годишна възраст, желаещи да се ваксинират, могат да посетят кабинета без предварително записване.

СТАРА ЗАГОРА

Ваксинирането в Стара Загора ще стартира на 23 февруари от 12 часа, съгласно изготвените списъци през седмицата. До момента са се записали 74 души. Ваксинацията ще се извърши в кабинет № 18 на Диагностично-консултативния блок (на етажа на Спешно отделение) на Университетска болница с ваксината на “Астра Зенека”.

Записване за имунизация се извършва предварително на телефон 042 698 502, всеки понеделник от 9:00 до 16:00 часа.

Бърз антигенен тест преди поставяне на ваксината може да бъде направен на всеки, който пожелае това. Документи, издадени от други лаборатории за антигенно изследване, ще се приемат за достоверни, ако същите бъдат представени от лицето, подлежащо на ваксиниране.

ДОБРИЧ

Днес РЗИ Добрич записва желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. В момента имунизирането се извършва с ваксина “Астра-Зенека” и всички, които искат могат да се обадят на тел. 058 588 614, за да им бъде записан час”, съобщи директорът на здравната инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. На изявилите желание днес още утре ще бъде поставена първа игла в имунизационния кабинет на инспекцията. До края на деня днес ще бъдат доставени нови 142 флакона всеки с по 10 дози ваксина “Астра-Зенека” и от понеделник те ще бъдат разпределени сред общопрактикуващите лекари в областта.

ШУМЕН

РЗИ – Шумен ще извършва имунизации срещу COVID-19 на всички желаещи с ваксината на Астра Зенека в Имунизационния кабинет на ул. “Цар Калоян”№ 1 (до РУО Шумен):

на 20.02.2021 г. (събота) от 13.00 ч. до 17.00 ч.

на 21.02.2021 г. (неделя) от 10.00 ч. до 16.00 ч.

Желаещите лица да носят документ за самоличност и при наличие на хронични заболявания – медицинска документация.

ХАСКОВО

От утре (21 февруари) започва масовата ваксинация срещу COVID-19 и в Хасково.

Три са пунктовете в града – в Регионалната здравна инспекция, в МБАЛ- Хасково и в МБАЛ- Хигия. На трите места всеки, който желае може да се имунизира от 9 до 12 часа. Ваксината е на AstraZeneca.

Необходима са поне 10 желаещи, за да бъде отворен един флакон от ваксината, който съдържа толкова дози, уточниха от здравната инспекция.

В Хасковска област има още 4 пункта на ваксиниране. Те са в “Медицински център Диамедикъл – 2013” в Димитровград, в Свиленград – в Медицински център , в МБАЛ – Харманли, както и в Специализираната болница за продължително лечение и реабилитация в Любимец.

Информация може да се получи на 0879 298 883 в РЗИ- Хасково.

Оттам казаха още, че и личните лекари трябва да участват в процеса по имунизацията, но все още не е създадена организация.

СМОЛЯН

От днес (20 януари) в имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян, в дните събота и неделя с ваксината на “Астра Зенека”, ще се ваксинират всички желаещи, независимо попадат или не в целевите групи по фази І-V от Националния ваксинационен план, съобщават от РЗИ-Смолян.

Гражданите могат да се записват на телефони: стационарни, в работно време от понеделник до петък- 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 и мобилен – 0884 495765.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Масовото ваксиниране срещу COVID-19 в област Велико Търново започна от днес. От утре там ще работят три кабинета.

В Регионалната здравна инспекиция, където и днес бяха приемани желаещите да се имунизират, които не попадат в групите от Националния план, а от утре ваксинации ще се правят и в още два кабинета – в областната болница “Д-р Стефан Черкезов” и в общинската болница “Димитър Павлович” в Свищов.

В неделния ден и трите кабинета ще работят от 9 до 14 часа.

ВИДИН

Във Видин от следващата седмица започва ваксинацията на хората над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания.

Пет пункта за ваксиниране са разкрити в областта. Те са в Регионалната здравна инспекция, болниците във Видин и Белоградчик и двата най-големи медицински центрове в областния град. При личните лекари има списъци с техни пациенти, които желаят да бъдат ваксинирани.

ПЛЕВЕН

В Плевен работят три дежурни кабинета за ваксинация срещу COVID-19 през почивните дни,съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в областния град.

Пунктовете са отворени в Университетската болница “Д-р Георги Странски”, Многопрофилната болница за активно лечение “Свети Панталеймон” и в РЗИ.

Интересът към кампанията за ваксиниране е голям; пред входа на РЗИ доста хора чакаха да се имунизират в следобедните часове, видя репортер на БТА.

Трите кабинета за ваксинация срещу COVID-19 в Плевен ще работят и в неделя, уточниха от инспекцията.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар