Ето с каква храна ще глезим елита на Европа (за наша сметка), а обикновения българин ще преглъща гладен!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шестте месеца на българското европредседателство са шанс да ни забележат както на политическата, така и на европейската кулинарна сцена.

Първи с разнообразието на българската кухня ще се запознаят еврокомисарите, които на 11 януари пристигат в страната ни, предава Нова телевизия.

Панирани люти чушки с пълнеж от саламурено сирене, традиционна българска скара, погача – това са малка част от менюто, подбрано за политическия елит на Европа.

Целта е съчетанието на вкусовете и визията да отговаря на идеята за семпло и вкусно. Това е принципът, от който 24 години се ръководи в кухнята Андрей Стоилов – председател на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Той е капитан на националния отбор, който на всеки четири години щурмува световния кулинарен Олимп. Както спортните, така и кулинарната олимпиада се провежда в различни дисциплини.

В една от тях – категория „Ресторант”, осем отбора приготвят тристепенно меню в продължение на шест часа, като порциите са за 120 души. За няколко поредни участия представянето на българите е повече от задоволително – три бронзови медала.

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар