Ето това ни е управлявало – наглост, примитивизъм, алчност, креслива арогантност и жажда за власт, облечени в човешки телеса

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според мен най-големият ни проблем е ОПРОСТАЧВАНЕТО на обществените отношения, свеждането им до модела „ти на мен – аз на теб“, овъртолването в кал на абсолютно всичко, до което се докосват мароканските скакалци от герб – дали е конкретен човек, дейност, партия или нещо друго няма никакво значение.

Докоснатото от герб вече е кално и вонящо, става като едно блато, в което няма основа и потъваш. Може да се хванеш за някоя и друга тръстика /пари/, но това е временно. Така е, защото общуването с тези е покупко-продажба. Няма друг вариант. Ти продаваш душата си на Дявола, а той прави с нея каквото си пожелае.

В последните дни сме свидетели на най-долнопробно театро. Това не е цирк и театър – би било обида за тези велики изкуства. Това е нискокачествен, но високобюджетен филм за възрастни. Бюджетът е от всички нас, сервира ни се за гледане по всяко време на денонощието, особено в централните новини на големите медии, които даже прекъсват програмите си, за да предават на живо актовите сцени.

Страхът е мощен мотиватор за това поведение. Във всичко се вижда страх, много страх и пак страх. Не само от загубата на власт и пари, а от ВЪЗМЕЗДИЕ! Първите плъхове напуснаха кораба още пролетта. Следващите просто се оттеглиха да плюскат на спокойствие окраденото и не се включиха в листите. А днес и един от най-страхливите явно, но и бързоходен, е напуснал страната.

Ето това ни е управлявало – наглост, примитивизъм, алчност, креслива арогантност и жажда за власт, облечени в човешки телеса.

Бог да пази България, но и ние трябва да се потрудим за това. При това доста!

Д-р Цветеслава Гълъбова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар